dilluns, 6 d’abril del 2020

1. Orientacions per al diari filosòfic col·lectiu

Aristòtil, 384-322aC.
Confinar-se és contrari a la nostra naturalesa. Aristòtil deia que només una bèstia o un Déu podria viure en solitud. I nosaltres sembla que no en som cap d’aquests dos.
Ara bé, afortunadament podem tenir algun tipus de comunicació encara que sigui molt precària en comparació a les possibilitats que ens dóna la presència integra compartida.
Aprofitarem aquesta parada per passar els vostres diaris filosòfics personals de la llibreta personal al bloc col·lectiu i, en aquest trànsit de format, a un ritme d’escriptura més pausat però no menys profund ni personal. La lentitud i la solitud imposada pel virus ens seran unes aliades per pensar tranquil·lament i en companyia virtual, amb la possibilitat de ser tots els que comentem les entrades dels companys i companyes. En tornar de les "vacances" comencarem.
L’únic que haureu de tenir en compte ara com també fèieu ja als vostres diaris filosòfics en paper és: no limitar-vos a registrar fets (és un diari filosòfic!), ser rigorosos, profunds, clars, afegir si podeu exemples als vostres arguments sòlids i coherents sense oblidar no deixar-vos portar per prejudicis o afirmacions precipitades la gramàtica i l’ortografia, mantenir la frescor i l'originalitat així com la capacitat de posar-vos a la pell dels altres.
A l'espera que el centre us habiliti que pugueu entrar a l'aula virtual, potser us posaré alguns enllaços al bloc que us puguin suggerir idees a desenvolupar o discutir, sense oblidar l'ús del correu electrònic, per descomptat!

Que la força i la salut us acompanyin!!

Damián Cerezuela Frías

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada