dilluns, 27 d’abril del 2020

ENTRADA: Com pot afectar el coronavirus el debat entre seguritat y libertat?

Certament, sembla lògic que davant la nova malaltia anomenada covid-19, originada a Wuhan (Xina), el govern prengués decisions inesperades.
Busquen un perfecte equilibri entre els conceptes de llibertat i seguretat. De tal manera que, volguessin el pes de tots dos conceptes per la  felicitat social.
No obstant això, l'equilibri perfecte és impossible, pel que s'està parlant és de la preferències social. De tendències cap a la seguretat o cap a la llibertat. La llibertat gairebé no existeix perquè ha estat retallada a poc a poc per l'estat fins deixar-la per les coses bàsiques. En el tema de la quarantena no hi ha llibertat que valgui, tancats sense ni tan sols anar a passejar. La quarantena és un aïllament preventiu de persones o animals en un lloc i durant un període per raons sanitàries i també es pot dir que són mesures de prevenció. 

Alice Victoria Solomon

1 comentari:

  1. Alice: creus que és impossible sentir-se lliure sense sortir de casa temporalment? Fins a quin punt la prevenció justifica certes limitacions de llibertats bàsiques? Com s'estableixen els límits...?

    Salut!!

    ResponElimina