dimecres, 22 d’abril del 2020

ENTRADA: Els humans volem tenir o desitgem tenir?

Abans de començar, cal tenir clar tots dos conceptes: Voler: "Tenir la intenció determinada de fer" Desitjar: "sentir-te atret envers alguna cosa fins al punt de voler-la posseir".
Cada dia que passa m'adono més encara de que la gent no compra les coses perquè li agraden, només ho fan veure perquè és el que està a la "moda", parlant en línies generals. Aleshores, m'he plantejat les següents dues preguntes, ens agrada un producte i per tant el volem tenir? o volem posseir-lo i per tant desitgem tenir-lo? Totes dues preguntes semblen molt absurdes i que no tenen sentit, però, quantes vegades haurem sentit d'algun conegut "Però si aquesta roba està passada de moda..." o fins i tot, "Tinc roba sense estrenar però no m'he la posaré perquè ja no es porta" Per tant, aquest conegut "vol" o "desitja"?

En la meva opinió les persones seríem més felices si tinguéssim el que volem, el problema, és que tenim el que desitgem per tal de posseir-ho, perquè d'aquesta forma ens convencem a nosaltres mateixos que és el que ens agrada, però no és cert en molts casos, a qui els agrada és a les grans empreses, perquè treuen un nou model, i el conegut el compra. D'aquesta forma, les empreses tenen el que volen (diners) i el conegut té el que desitja (el producte). Al final és un cercle que és repeteix contínuament i que està en les mans de cadascú de nosaltres poder-ho canviar.

PAU ROIG

2 comentaris:

  1. Molt interessant... Els nostres gustos no són tan nostres com pensem, sovint, i hi ha molts factors que condicionen les nostres eleccions. Felicitats!! Ens veiem,

    Iker, 2BA

    ResponElimina
  2. Magnífica entrada, Pau, tal com bé et comenta l'Iker. A més a més fas una anàlisi conceptual molt interessant que ens ajuda a prendre consciència per poder decidir millor i, sobretot, amb més llibertat, escapant al cercle dels desitjos prefabricats i innecessaris. Epicur, és el teu filòsof, sens dubte, Pau!!

    ResponElimina