dimecres, 29 d’abril del 2020

ENTRADA: L'objectiu d'aquesta vida és ser feliç? És possible triomfar sense ser feliç?


Per a mi la felicitat són moments, moments en família, amb amics, amb la teva parella, moments de desconnexió del món, de les obligacions, problemes que puguis tenir... En resum, es podria considerar que la felicitat és una sensació de benestar i alliberament amb relació a qualsevol problema. Per això crec que és importantíssim tenir aquests moments de felicitat.
També volia parlar sobre gent que no troba aquests moments o que no els gaudeix. Hi ha un cas bastant conegut sobre el fundador d'Apple, Steve Jobs, que aparentment era un home que ho tenia tot i va deixar escrit just abans de morir una carta on cita textualment:

"En este momento, acostado en la cama del hospital y recordando toda mi vida, me doy cuenta que todos los elogios y las riquezas de las que yo estaba tan orgulloso, se han convertido en algo insignificante ante la muerte inminente". 

La gent que pensa que ser ric és sinònim de felicitat està equivocada completament. També és veritat que els diners poden ajudar al fet que siguis més feliç, però la felicitat és molt més profunda que el fet de tenir diners i l'has de saber buscar i aprofitar-la al màxim perquè mai saps quan pot acabar-se.

FelicitatÉs un sentiment agradable de satisfacció i absència de patiment. 

                                                                                                                       David Giménez

4 comentaris:

  1. Estic molt d'acord amb tu David. Molta gent diu que si pogués demanar un desig, demanaria ser ric/a, però sincerament, no crec que sigui el millor. Jo penso que els diners no et donen la felicitat, ja que hi ha coses que per molts diners que tinguis, no ho podràs tenir.

    ResponElimina
  2. Molt d’acord amb la teva reflexió David, ja que vaig fer una entrada molt semblant a la teva. Jo també penso que la felicitat es tracta de moments feliços, perquè una vegada que siguem grans, podrem gaudir recordant aquests instants, i serà en aquest moment precisament quan valorarem encara més aquests petits moments.

    ResponElimina
  3. És una gran reflexió. Sovint la felicitat s'amaga allà on no esperàvem. Hem de valorar aquells que ens envolten i saber que, tot i que no serà fàcil, valdrà la pena.
    Ànims!

    ResponElimina
  4. Molt bé, David: entrada directa i precisa. A tenir ben en compte! Els comentaris de Clara, Aisha i Iker enriqueixen més les teves paraules, inflades de veritats properes i a vegades absurdament oblidades. Hi ha una dolça sintonia encadenada arran de la proposta inicial al voltant de què podem entendre per felicitat i el seu valor. Solo el necio confunde valor y precio. Salut!

    ResponElimina