dilluns, 27 d’abril del 2020

ENTRADA: Com actuar davant la por?

Actualment, amb el coronavirus, molta gent té por i no sap com actuar. Això pot ser degut a molts factors, entre ells la desinformació.

Jo crec que per a actuar davant la por, primer has d'informar-te sobre aquesta. Si no saps en què consisteix la teva por o quins perills té no sabràs com combatre-la. Actualment, per exemple, hi ha desinformació amb el coronavirus (encara que fa unes setmanes hi havia molta més) i la gent actua i fa coses que segurament no ajuden. Per exemple, la mascarilla només ajuda si estàs infectat per no passar la malaltia a altres persones, però generalment no t'atorga protecció davant el virus. Sí que és veritat que per prevenció està bé portar-la, però encara avui hi ha gent que pensa que la mascarilla et protegeix del virus. No obstant això, s'han comprat tantes que, fins fa uns dies, no hi havien a tota Espanya, i la gent que sí que les necessita perquè té alguna malaltia que les requereix, no podia comprar-les.
Una altra manera d'actuar davant la por és pensar dos cops cada acció que fas i no deixar-te portar. Has d'assegurar-te que les decisions que prenguis són racionals i no estàs decidint per la por del moment. Per exemple, no fa falta comprar menjar per a tenir d'aquí a 3 mesos. Les botigues i els supermercats no tanquen i, si prens les mesures de seguretat adequades,pots anar cada 2 o 3 dies (o fins i tot una vegada a la setmana) sense que et passi res. D'aquesta manera, deixes temps als supermercats per a que reposin els productes i tothom pugui comprar.
Per últim, crec que per a actuar davant la por s'ha de seguir les indicacions de personal capacitat o especialitzat per al cas, i no fer cas del que et digui un amic o un familiar si no ho ha dit, en aquest cas, alguna autoritat sanitària.

En conclusió, crec que per a actuar davant la por s'ha de procurar estar informats, ens hem d'assegurar que prenem decisions racionals i hem de seguir les indicacions de persones que estiguin especialitzades en el tema.

Levon Kesoyan

1 comentari:

  1. Claredat, estructuració i rigor. La teva entrada és un regal per orientar-se en aquest caos informatiu i tenir un criteri potent i funcional. Magnífic, Levon!

    ResponElimina