dissabte, 23 de maig del 2020

Ens han d'importar les opinions dels altres cap a nosaltres?

Jo crec que no ens hauria d'importar el que la gent pensi de nosaltres, ja que cadascú és com és, i ja està, igual que tampoc ens han d'importar les opinions de les altres persones cap a nosaltres, ja que no són ningú per opinar, i menys si no et coneixen, ja que si no coneixes a algú, no ets ningú per dir qualsevol cosa d'una persona, perquè per exemple, no saps pel que pugui haver passat una persona, per exemple, igual hi ha una persona que és molt desconfiada però igual és perquè abans confiava molt ràpidament en la gent, hi va haver alguna persona que li va fer molt de mal. I jo crec que no hem d'opinar ni del caràcter ni del físic d'algú, si no el coneixem bé del tot, i menys del físic, ja que pot haver tingut qualsevol malaltia, o l'han hagut d'operar, o qualsevol cosa, aleshores, millor primer conèixer bé a la persona, i després igual sí que li pots dir alguna cosa que no t'agradi d'ella, però sempre amb respecte, sense fer mal a l'altra persona. Però per exemple, no és el mateix que un amic o amiga et digui una cosa que no li agrada de tu, que t'ho digui un desconegut, perquè si és un amic de veritat, t'ho dirà amb respecte, i t'ho dirà perquè t'estima i perquè milloris, i et donarà consells de com pots millorar.

També depèn de l'autoestima de cada persona, ja que si tens l'autoestima baixa, les coses t'afectaran més, però si tens l'autoestima alta t'afectaran menys, perquè si tens l'autoestima baixa i et diuen una cosa negativa, tu ja creus que és veritat, aleshores, és com que et confirmen aquella cosa negativa, en canvi, si tens l'autoestima alta i et diuen una cosa negativa, és com que tu ja saps que no és veritat, i segurament no t'afectarà quasi res.

L'altre dia vaig veure un vídeo que deia: "és la regla dels cinc segons, si li dius una cosa a algú, i ho pot canviar en cinc segons o menys, li pots dir, però si no ho pot canviar en cinc segons o menys, no li diguis. Per exemple, si una persona té un moc, li dius, perquè ho podrà canviar en cinc segons, però si una persona és grassa, no li diguis, perquè no ho podrà canviar en cinc segons." És a dir, no li diguis a la gent coses que li puguin fer mal. A més, crec que tothom té un mirall a casa, i tothom sap com és ell/ella, per tant, no cal que li recordem res.

Clara Cantón Simó

1 comentari:

  1. Si tothom tingués la mateixa sensibilitat que tu mostres, Clara, estic convençut que ens podria anar molt bé. Potser 5 segons són pocs com a criteri (és més aviat metafòric), però, certament, quin sentit té matxucar el que no es pot canviar o el que desconeixem? A vegades jutgem com si fóssim déus... M'has fet recordar una reflexió potser de Lacan, o un altre psicoanalista conegut, que deia que la Psicoanàlisi és molt potent però que quan una persona ja no té temps o possibilitats per canviar la seva vida, millor deixar-ho córrer.

    ResponElimina