dilluns, 11 de maig del 2020

El moviment feminista actualment

Bé, és un tema bastant complex, tot i així, intentaré explicar-me el millor possible.
Si la pregunta fos, "És igual el moviment feminista d'avui en dia de com fa 60-80 anys?", la resposta és òbviament que no. Durant tot aquest temps, el moviment feminista ha anat evolucionant, i cada cop escalant més en la societat i aconseguint els seus objectius, el que passa, és que abans, la lluita estava organitzada i ben estructurada des d'entitats que donen suport a aquestes idees (grups socialistes, comunistes, anarquistes, entre d'altres) el que passa, és que abans el moviment feminista venia carregat d'idees polítiques, abans venia carregat de lluita obrera. Però el que passa avui en dia, és que el sistema ha aconseguit doblegar molts tipus de moviments, entre ells, el moviment feminista.
Avui en dia, cada cop que hi ha una vaga el 8 de març, segurament surtin 50 mil milions més de persones de quan es feia abans, el que passa és que d'aquest munt de gent, molt poques i pocs, sabent què vol dir realment aquest moviment.
Avui en dia, només per donar un exemple, les dones són les que estan al capdamunt de l'atur a Espanya, són les que estan al capdamunt de la pobresa a España, són les que estan al capdamunt de la precarietat a tot l'estat espanyol, però si aquí ja hi ha aquests problemes, a països com els Estats Units d'Amèrica, o països d'orient mitjà o de l'Àfrica, aquests nivells de pobresa, d'atur i de precarietat, són ja totalment estratosfèrics.
Abans deia que el sistema té doblegada la lluita feminista d'avui en dia, i això ho deia, perquè encara que no ho sembli hi ha moltes noies i dones avui en dia que van fins i tot en contra del moviment feminista. Fa un temps, quan el darrer 8M, vaig tenir una conversa amb una companya de classe, la qual deia que ella no era feminista perquè estava bé tal com ella estava, i que no creia que les coses estiguin malament. Fins aquí, és on arriba el poder del sistema, on unes persones en deixant la vida en la lluita pels seus drets i canvis, hi ha d'altres que li donen suport a l'estat, que l'únic que vol és mantenir-nos callats i ben controlats.
A més, abans també he parlat, del fet que el moviment del 8M, s'ha "despolititzat" totalment. Em sembla un error grandíssim, que aquest moviment s'hagi "despolititzat" al complet.
Avui en dia, l'únics partits els quals la gent hi veu, són els mateixos partits que controlen el sistema, els mateixos partits que no mouen ni mouran un sol dit per ells. Tot i així a les eleccions, els segueixen i seguiran votant. Sincerament, crec que el moviment s'hauria de tornar a polititzar amb entitats i ideologies com la socialista i la comunista.
La lluita feminista mai es podrà dur a terme, mentre la gent sigui reconeixen tots aquests partits amb mascaretes que donen suport al "moviment".

David Pallejà

1 comentari:

  1. La teva reflexió, ben marxista, és molt actual i essencial perquè el moviment no acabi engolit pel sistema capitalista i retornat en forma d'un producte més, d'una foto més per omplir la bona consciència. El feminisme actual, afortunadament, crec que intenta reinventar-se contínuament. Però no és fàcil, segurament, acabat seduït per la comoditat, autocomplaença i ideologies que ofereix la forma de vida actual. Lluitar és poder guanyar però també perdre. Felicitats per l'entrada!

    ResponElimina